Website maken

Website maken? Hier moet je op letten

Het maken van een goede website voor jouw bedrijf kan lastig zijn. Waar moet je op letten? Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsidentiteit naar voren komt? Een website moet in verschillende aspecten goed zijn, en dus een echte allrounder. Je kunt het vergelijken met een encyclopedie waar de trefwoorden niet op alfabetische volgorde staan. Het kost dan veel moeite om het woord te vinden. Het trefwoord kan er wel instaan, maar de gebruiker kan het niet of met erg veel moeite vinden. Gebruiksvriendelijkheid is een must. Het is erg belangrijk dat de bezoeker van jouw website, zowel op een laptop als mobiele telefoon of tablet, snel kan vinden waar hij of zij naar zoekt. De techniek achter de website is van belang hierbij. Bovendien is het zorgen voor de juiste inhoud op je website is net zo belangrijk als de techniek en de vormgeving.

Hoe zorg je ervoor dat het jouw website wordt?

Aan de basis van een goede website voor je bedrijf hoort jouw bedrijfsidentiteit te staan. Elk element van de website moet in harmonie hiermee zijn. Denk hierbij aan de stijl van de website, geeft de website een goed beeld van je bedrijf? Sterker nog, is dit beeld wel goed gevisualiseerd? Heb je een goed logo? Heb je genoeg eigen foto’s of komt alles van een beeldbank?

De inhoud van de website zelf moet goed vertellen wat je doet, maar ook aansluiten op jouw klant. Verplaats je dus in de klant en probeer te bedenken wat die zoekt. Probeer ook te kijken naar andere bedrijven; wat vind je daar goed gedaan of mooi? Kortom, probeer van buiten naar binnen te kijken.

Zorg ervoor dat Google je vriend wordt

Je bent natuurlijk niet alleen op de markt of de enige die op Google te vinden is. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is enorm belangrijk om goed en efficiënt klanten te werven. Hoe dit in het kort werkt kun je hier lezen.

En nu?

Voordat je begint met het maken van je website, moet je eerst een duidelijk beeld hebben van wat je wilt en wat werkt voor jouw bedrijf. Een brainstormsessie met een externe partij kan hier van grote waarde zijn. Dit leidt tot nieuwe ideeën en zorgt voor een kritische reflectie op wat jij in je hoofd hebt vanuit een ander perspectief. Bij het werken aan een website is het handig om een duidelijk stappenplan en een duidelijke planning te hebben. Dit zorgt ervoor dat dingen niet blijven liggen. Wanneer je helemaal tevreden bent over het design, kan de website gebouwd worden en kan je aan de slag met het creëren van relevante content.

De laatste stap, toch?

Wanneer is de website af? Eigenlijk nooit. Een website is dynamisch, een website hoort mee te gaan met de tijd en met enige regelmaat moet er actuele content op geplaatst worden. De meeste klanten van ons hebben een content marketing abonnement, waardoor minimaal 2x per maand iets nieuws verschijnt op de website. Dit is gunstig voor de Google ranking en zorgt ervoor dat de website interessant blijft. Ook is het belangrijk om de bezoekersgegevens van jouw website zichtbaar te maken. Dit kan gedaan worden met Google Analytics. Deze gegevens helpen bij het constant aanpassen en het verbeteren van de website.

Best practices

Gebruik geen template bij het maken van jouw website. Hierdoor kom je meestal lager in de ranking van Google terecht. Iets anders om rekening mee te houden is het aantal plugins dat je gebruikt. Ook dit kan ten koste gaan van jouw ranking op Google. Houd bovendien je klant constant in gedachten terwijl je invulling geeft aan de website. Wat is het probleem dat je oplost? Hoe kun je de aandacht van de klant vasthouden? Als een prospect op jouw website terechtkomt, dan zijn de eerste seconden het meest bepalend.

Veel werk

Het is moeilijk om een persoonlijke website te maken die echt goed werkt. Daarnaast kost het veel tijd om de website actueel te houden. Doordat de dagelijkse gang van zaken ook gewoon doorgaat, kan het daardoor lastig zijn om echt door te pakken. Wij raden dan ook aan om het beheer en de ontwikkeling van een website uit te besteden.

Heb je interesse? Of wil je meer van onze tips horen? Neem contact met ons op!