“Ik heb pas afscheid van mijn land genomen toen ik terugkeerde. Niet toen ik vertrok.”

Na meer dan één jaar werk is ‘La Ruta’ eindelijk af, een film gemaakt door onze filmmaker Nico Strik.

La Ruta gaat over Sofía, die voor het eerst in twee jaar terugkeert naar haar geboorteland Uruguay om haar familie en vrienden te bezoeken. Ze verwacht dat ze weer haar oude leven gaat hervatten, dat ze zo lang gemist heeft. Maar de realiteit blijkt heel anders wanneer Sofía zich beseft dat er veel is veranderd. Is deze plek nog steeds haar thuis, of is haar thuis veranderd in een vreemde plek?

Dit is het verhaal van ‘La Ruta’, een korte fictiefilm die geïnspireerd is op Nico zijn eigen ervaringen tijdens het terugkeren naar het land waar hij is opgegroeid: Uruguay. “Tijdens de brainstormfase van deze film ben ik veel gaan nadenken over mijn migratieproces en ben ik erachter gekomen dat ik pas afscheid van mijn land heb genomen toen ik terugkeerde. Niet toen ik vertrok”, vertelt Nico. Deze gedachte is de kern geweest van het hele proces. Hoewel de film een klein en persoonlijk verhaal vertelt, communiceert het een universeel gevoel dat voor mensen over de hele wereld herkenbaar is. Deze film is voor iedereen waarbij hun thuis dichtbij het hart zit.

Tijdens het maken van de film heeft Nico de kans gekregen om met veel mensen van verschillende landen te werken. Het was geen makkelijke taak om een internationale co-productie op te zetten. Er waren veel uitdagingen, zoals een vliegtuig regelen als filmlocatie, meerdere wegen afzetten voor de autoscenes, veel acteurs en figuranten, buitenscènes met wisselend weer, en niet te vergeten de culturele verschillen tussen de Nederlandse en de Uruguayaanse crew. Ondanks alle uitdagingen en tegenslagen, is het Nico gelukt om het scenario te verfilmen dat hij voor ogen had. Na meer dan één jaar werk is de film eindelijk helemaal af.

Bij Karstens Mediamakers maken wij regelmatig films en brandingsvideo’s voor onze klanten. Op deze manier proberen wij moeilijke informatie op een makkelijke en aantrekkelijke manier over te brengen. Samen met onze filmmaker Nico Strik hebben wij al een aantal mooie video’s kunnen maken. Heb jij interesse in een volledig eigen thema of brandingsvideo? Neem dan contact met ons op!