Loop in ‘mei’ de Leiden Marathon met Karstens Mediamakers

13 en 14 mei is het weer zover, de Leiden Marathon! Al jaren lang verzorgt Karstens Mediamakers de E-nieuwsbrieven voor de Leiden Marathon, maar dit jaar gebeurt er veel meer. Karstens Mediamakers is dit jaar verantwoordelijk voor de hele mediacampagne van de Leiden Marathon!

Dat is niet zomaar gekomen. In eerste instantie was het namelijk alleen de bedoeling dat Karstens Mediamakers alle content zou verzorgen en plaatsen op zowel de website, social media als in de E-nieuwsbrieven. Maar wij misten een ontbrekende schakel toen we daarmee aan de slag gingen. En die schakel was vooral de identiteit. Een kapstok waar alles aan opgehangen kan worden, duidelijk is, maar waarmee je ook hele leuke dingen kan maken.

Dus hebben wij het risico genomen, en hebben voor zowel de online als de offline media de hele campagne van de Leiden Marathon uitgewerkt met een thema. Met dit jaar als thema: ‘Is een marathon iets voor mei?’. Met het fout gespelde ‘mei/mij’ trek je de aandacht. Vervolgens wordt de link gelegd met de Leiden Marathon. Door het woord mei veelvuldig in de communicatie terug te laten komen wordt het herkenbaar en duidelijk: in mei is de Leiden Marathon. Omdat we Leiden Marathon in één keer wilden overtuigen, hebben wij een supermooie presentatie gemaakt en daarna de stoute schoenen aangetrokken. Gelukkig was er geen twijfel, en gaan we dit thema voor 2023 overal uitdragen.

Karstens Mediamakers zorgt voor de gehele online media van de Leiden Marathon. Van blogs en E-nieuwsbrieven schrijven, tot het bijhouden van Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Alle onderwerpen voor de online media hebben wij samen met Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon bedacht en verwerkt in een communicatiekalender. Hierin is bijvoorbeeld bepaald dat er twee keer per week op alle social media accounts van de Leiden Marathon een bericht wordt geplaatst. Vanaf half april wordt deze frequentie steeds meer verhoogd, met als doel om meer inschrijvingen dan vorig jaar te bereiken.

Naast alle online media, zorgen wij ook voor de offline media. Voor Leiden Marathon hebben wij advertenties gemaakt voor in de krant, maar zij kunnen ook communiceren door middel van abri’s, mupi’s en driehoeksborden. Deze advertentie-uitingen zijn te vinden in Leiden en omgeving, ook hier met als doel om meer inschrijvingen dan vorig jaar te bereiken.

De hele campagne is opgezet om hardlopers en wandelaars mee te laten doen aan de Leiden Marathon. Daarnaast zijn vrijwilligers ook heel belangrijk voor Leiden Marathon. Met deze campagne brengen we daarom ook vrijwilligers in beeld en laten ze aan het woord. Maar ook het in beeld brengen van sponsors en andere belanghebbenden van de Leiden Marathon is een onderdeel van de campagne. Dit gebeurt allemaal in hetzelfde thema, om zo herkenbaarheid te creëren.

Al met al vinden wij dit bij Karstens Mediamakers een ontzettend leuke opdracht. Jan Karstens loopt dit jaar zelfs voor de tiende keer een marathon in Leiden en Jeanette Overduin doet mee met de 10 km!