De voordelen van video

Heb ik wel een video nodig?

Tegenwoordig is bijna iedereen wel te vinden op Facebook, YouTube, Twitter, Instagram of TikTok. Deze platformen worden gedomineerd door videocontent. Een gemiddeld persoon besteedt dan ook meer dan 100 minuten per dag aan het bekijken van videocontent![1] Videomarketing is daarom een essentieel onderdeel geworden van marketingstrategieën. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor om videocontent voor hun bedrijf te produceren; 86% van een paar honderd ondervraagde bedrijven gebruikt videomarketing.[2] Wat maakt videomarketing nou zo belangrijk dat elk bedrijf het zou moeten gebruiken? We leggen het uit in dit artikel.

Waarom is videocontent zo populair?

De voornaamste reden waarom video het zo geweldig doet op de grote platforms; het is gemakkelijk te consumeren. Met een video kun je veel informatie tot je nemen zonder dat je je daar enorm voor hoeft te concentreren. We zijn nog steeds visueel ingesteld. Dat is dan ook de reden dat mensen vaak liever voor een video kiezen dan een lap tekst.

Ook kan je met video’s moeilijke informatie op een aantrekkelijke manier overbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een animatievideo waarin een lastig concept eenvoudig wordt uitgelegd. Met tekst is het toch vaak lastig om een moeilijk concept vatbaar te maken.

Waar kan je een video voor gebruiken?

Aan de hand van het gekozen thema, kan videocontent ingezet worden voor diverse doelen. Zo kan je bijvoorbeeld een video maken over de bedrijfscultuur, de medewerkers, het product/de dienst zelf of het merk. Ten eerste kan je video’s maken die je producten en/of services demonstreren. Op die manier kunnen klanten goed bekijken hoe je producten of services werken. Ook kan je op deze manier de gebruikssituatie illustreren, om zo de verspreiding van een nieuw product te stimuleren.

Ook kan je korte video’s maken waarin je veel voorkomende vragen (FAQ) van klanten aankaart. Dit kan leiden tot instructievideo’s wat betreft het gebruik van jouw producten en/of services. Door de vragen van (potentiële) klanten te beantwoorden, speel je in op de informatiebehoefte van jouw doelgroep. Dit zorgt voor het ideale vangnet bij het binnenhalen van nieuwe klanten, creëert een gevoel van vertrouwen en zet jou neer als autoriteit binnen je vakgebied. Vanuit de aangeboden informatie op social media of op jouw website, kunnen klanten direct een bestelling plaatsen of contact opnemen.

Met behind-the-scenes video’s laat je de menselijke kant van het bedrijf zien. Dit kan erg effectief zijn bij het werven van nieuwe medewerkers. Bovendien kunnen dit soort video’s de relatie met de klant versterken door ze een kijkje achter de schermen te geven en op afstand kennis te laten maken met het team. Voor Sterilisatie Vereniging Nederland (SVN) hebben we zo’n video gemaakt om een kijkje achter de schermen te geven bij de sterilisatieafdeling van een ziekenhuis. Het doel van de video is geweest om jongeren aan te spreken om te komen werken in de sterilisatiebranche. Dat is een hele belangrijke branche waarvan de meesten niet eens weten van het bestaan.

Een video kan zelfs ingezet worden om de interne communicatie binnen een bedrijf of vereniging te versterken. Het overbrengen van informatie, gaat zoals eerder genoemd makkelijker aan de hand van een video. Het op elkaar afstemmen van losstaande entiteiten kan met een video bevorderd worden. Dit draagt bij aan het delen van kennis en het vinden van efficiëntie.

Wat maakt een video goed (of juist slecht)?

Hoogwaardige videocontent straalt kwaliteit uit. Maar het omgekeerde is ook waar; laagwaardige videocontent straalt prutswerk uit. Daarom is het belangrijk dat je niet zomaar je telefoon pakt, iets gaat filmen en het online zet. Je moet echt wat tijd investeren om je bedrijf goed neer te zetten. Een video moet juist imagoversterkend werken. Het is daarom belangrijk er rekening mee te houden dat een video van invloed is op de waarden waarmee je geassocieerd wordt; hoge kwaliteit of lage kwaliteit, slordig of netjes.

Ook is het belangrijk om de content op het platform aan te laten sluiten. Op bijvoorbeeld Instagram en TikTok werkt korte content vaak het beste. Daarbij zijn de eerste seconden van een video de belangrijkste. Veel mensen scrollen na de eerste seconden al door als ze de video niet interessant vinden. Daarom moet de focus liggen op het maken van een goede opening om de aandacht van mensen te grijpen en vast te houden.

Het effect van videocontent op jouw vindbaarheid

Videomarketing doet het zo goed omdat het door Google enorm wordt aangemoedigd. Het kan veel invloed hebben op je SEO-ranking. Logischerwijs, zorgt een video ervoor dat mensen langer op jouw website blijven hangen. Een video stelt je in staat om de ‘dwell time’ (de gemiddelde tijd die een bezoeker op jouw website spendeert) en de ‘bounce rate’ (hoeveel bezoekers je website meteen verlaten nadat ze erop geklikt hebben) van je website te verbeteren. Bezoekers zullen een interessante video niet meteen wegklikken, omdat ze toch nieuwsgierig zijn. Dit signaleert aan Google dat er goede en relevante content op je website te vinden is. Wat Google vervolgens beloont met een hogere positie in de zoekresultatenpagina.

Een bijkomend voordeel is dat je op de Google Video’s pagina komt te staan. Daardoor komt videocontent vaak van zichzelf al bovenaan de zoekresultaten te staan. Google maar eens iets en je zult vaak eerst linkjes naar video’s zien en daarna pas linkjes naar websites. Daarnaast kun je videocontent op meerdere platforms uploaden, waarmee je dus sowieso je bereik vergroot.

Wat nu?

Heb jij nog geen videocontent van je bedrijf maar zou je dit wel graag willen? Of is het misschien nog niet helemaal duidelijk hoe je videocontent kan toepassen binnen je marketingstrategie? Neem dan gerust contact met ons op om samen te brainstormen. Dit leidt vaak tot plezierige gesprekken en vernieuwende ideeën.


Bronnen:

[1] https://www.zenithmedia.com/online-video-viewing-to-reach-100-minutes-a-day-in-2021/

[2] https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics/